Doğalgaz Sistemleri
Saytek Mühendislik olarak Adana ilinde faaliyet göstermekteyiz. Faaliyet alanlarımız arasında Doğalgaz, Klima–Merkezi Klima Sistemleri, Havalandırma sistemleri, Yangın söndürme sistemleri, Buhar jeneratörleri–Buhar Kazanları, Sauna imalatı, Buhar odası yapımı yer almaktadır.
Firmamızın yurt içi ve yurt dışında birçok farklı projede imzası olmuştur. Firmamız mekanik tesisat firmaları listesinde en saygın konumda bulunmaktadır. Adana doğalgaz ile 2008 yılında tanışmıştır. Adana Aksa gaz doğal gaz yatırımına ağırlık vererek Adana’mızın büyük bir çoğunluğunu doğal gaz ile tanıştırmıştır. Adana Saytek Doğalgaz olarak siz değerli müşterilerimize hizmet vermekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.
Doğal gaz ; renksiz ve kokusuz bir gazdır. Yanma sonucunda atmosfere verdiği zarar, kömür ve mazot gibi yakıtlara göre daha azdır.
Günümüzde dünya enerji tüketiminin yaklaşık %24 kadarı doğalgaz ile karşılanmaktadır. Türkiye’nin bu pastadaki payı %0.5 civarındadır
Avantajı
Doğal gaz diğer yakıtlardan ucuzdur.
Doğalgazın kullanıldığı sistemlerde yanma kontrolü kolayca yapılabilir ve sabit bir verim elde edilir.
Yanma verimi kömüre göre daha yüksek, fueloil’e eşdeğer olduğundan, her iki yakıta göre de daha ekonomiktir.
Satışını gerçekleştirdiğimiz 11 farklı kombi markası ve 8 farkı radyatör markaları ile sizlere hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.
Satışını gerçekleştirdiğimiz kombi markaları:
✧Buderus ✧Vaillant ✧Viessmann ✧Baymak ✧E.C.A ✧Demirdöküm ✧Daikin ✧Ferroli ✧Bosch ✧Warmhaus
Satışını gerçekleştirdiğimiz radyatör markaları :
✧Demirdöküm Plus (25 Hatve) ✧Demirdöküm (33 Hatve) ✧ECA (28 Hatve) ✧Termoteknik (28 Hatve)
✧Warmhaus (28 Hatve) ✧Airfel (28 Hatve) ✧Berussa (28 Hatve)
Radyatör seçimi ;
Radyatör seçimi yapılırken dairenizde bulunan odaların cephe,büyüklük,pencere sayısı gibi unsurları göz önünde bulundurularak mühendislik hesabı yapılarak radyatörlerin metrajları çıkartılır. Odanın kombiye olan mesafesine göre termostatik yada düz radyatör vanası önerilir.
Radyatörler standart panel ve dekoratif olmak üzere iki gruba ayrılır. En çok tercih edilen modeli ise standart radyatörlerdir. Bu radyatörler 10 P, 11 PK, 21 PKP, 22 PKKP ve 33 DKEK olmak üzere 5’e ayrılır. Yine en çok tercih edilen ürün ise TİP 22 PKKP modelidir. Bu modeller ise 25, 28, 33 hatve olarak 3 ayrı gruba ayrılır. Hatve kelimesi panel içindeki kanalların arasındaki mesafeye denir. 2,5 cm – 2,8 cm – 3,3 cm ölçülerdedir. Fiyat ve performans verilerine göre mühendislerimiz uygun radyatör modelini ve markasını önererek seçiminizde sizlere yardımcı olacaklardır.
Satışını yaptığımız dekoratif panel radyatör markaları :
✧Termorad ✧Radyal ✧Termoteknik ✧Lojimax ✧Radiatherm
Doğalgaz, yer kabuğundaki fosil yakıtlar grubunda yer alan hidrokarbon esaslı yanıcı bir gazdır. Yer altındaki gözenekli kayaların boşluklarına sıkışmış halde ya da petrol yataklarının üzerinde büyük gaz hacimleri şeklinde bulunur. Petrolün bir türevidir. Bundan dolayı önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sıradadır. %70-90’ı metan gazından oluşur. Diğer bileşenlerinde de propan atom, etan, bütan ve eser miktarda karbondioksit, azot, hidrojen sülfür, helyum vardır. Rengi ve kokusu olmayan havadan daha hafif bir gazdır. Doğalgaz kaçaklarının koku ile fark edilebilmesi özel olarak kokulandırılmasından dolayıdır. Konvansiyonel olan doğalgaz, yanması en kolay olan ve yanma verimliliği en yüksek yakıttır. Bu yönden kullanım ekonomisi özelliği kazanır. Geçmişine baktığımızda petrol üretiminde ortaya çıkan ve atık olarak görülen doğalgaz günümüzde stratejik ve değerli bir enerji kaynağıdır. Dünya kıtalarında Antarktika dışında bütün kıtalarda doğalgaz üretimi vardır. Dünyanın en büyük doğalgaz üreticisi Bağımsız Devletler Topluluğu’dur. Önemli doğalgaz üreticisi olan ülkeler arasında da ABD, İran, Hollanda ve Kanada yer alır.
Doğalgaz Kullanımının Avantajları Nelerdir?
Doğalgazlı sistemlerde yanma hassasiyeti yüksek olduğundan kontrol edilmesi kolaydır ve yakıt kaybı azdır.
Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında doğalgaz daha ucuzdur.
Yakıt kalitesi uzun bir zaman diliminde dahi aynıdır.
Gaz olmasından dolayı hava ile iyi kaynaşabilmesinin getirisi yanma veriminin yüksek olmasıdır.
Doğalgazda ön yakıt hazırlama masrafına gerek kalmaz.
Doğalgazın alev boyu fuel – oil ve kömüre nazaran daha kısa olduğu için yanmayı tamamlayabilmesi için gerek duyulan zaman da kısadır. Bundan dolayı yanma verimi yüksektir ve küçük kazanlar kullanıldığı için maliyet azalırken yerden de tasarruf edilir.
Verimli olduğu için ekonomiktir. Ev ve endüstride sık kullanılır.
Ekonomizer aracılığı ile doğalgazın baca sıcaklığını 56°C’a kadar indirmek mümkündür.
LPG tüplerinde olduğu gibi patlama tehlikesi yoktur çünkü düşük basınçla çalışır.
Yanması için hava gereksinimi doğalgazda en azdır. Kömüre bakıldığında bu oran %20 – 30, fuel – oilde %10 – 20’dir. Doğalgazda bu oran %5 – 10 civarındadır.
Kurum ve is gibi atıkları olmadığından dolayı ısı transferindeki yüzeyler temiz kalır.
Ham petrolden sonra önem derecesine göre ikinci sırada olmasından dolayı stratejik bir avantaj durumundadır.
Kullanıcıya boru hatları ile iletildiğinden doğalgazın taşınması için gereken enerjinin tümünden tasarruf edillir.
Doğalgazın Kullanım Alanları Nerelerdir?
Doğalgaz; verimli bir yakıt olması nedeniyle konutların ısıtılmasında, sıcak su temin etmede ve fırınlarda kullanılır. Bunlarla birlikte enstrümanlar ile soğutma sistemlerinde de kullanılmaktadır. Kullanım amaçları başlıca sekize ayrılır:
- Isıtma amacı için kullanımı
- Bölgesel ısınma amacıyla kullanımı
- Merkezi ısınma amacıyla kullanımı
- Bireysel ısınma amacıyla kullanımı
- Mutfak amaçlı kullanımı
- Sıcak su amaçlı kullanımı
- Endüstriyel amaçlı kullanımı
- Elektrik üretiminde kullanımı
Bölgesel Sistemle Isıtma Amacı: Büyük sitelerin, toplu konutların ya da şehrin herhangi bir yerinin tek bir ısıtma merkezinden ısıtılmasına denir.
Merkezi Sistemle Isıtma Amacı: Bölgesel ısıtma sisteminden farkı daha küçük ölçekteki ya da birkaç bloktan oluşan yerleşim yerleri için kurulan ısıtma sistemidir. Cihaz kullanımı olarak genellikle yer ya da duvar tipi kazanlar tercih edilir.
Bireysel Sistemle Isıtma Amacı: Bir konut ya da iş yerinin bağımsız olarak ısıtılması sistemidir. Isıtma cihazı olarak doğalgaz sobası ya da kombi kullanılabilir. Küçük ticari işletmelerde radyant da kullanılır.
Mutfak Amaçlı Kullanımı: Mutfak kullanımında tüp gaz ya da hava gazı kullanımı riskli ve maliyetlidir. İkisinin kullanımı için de yakıtın depolanması gerekir. Periyodik aralıklarla da değiştirilmesi gerekir. Mutfak amaçlı doğalgaz kullanımında ise tesisatlar aracılığı ile doğalgaz kullanıma her an hazırdır ve depolanmasına gerek yoktur. Bu nedenle diğerlerine göre daha maliyetlidir.
Sıcak Su Amaçlı Kullanımı: Sıcak su ihtiyacı bireysel ve merkezi kullanım sistemleri ile sağlanabilir. Merkezi sistemlerde kazanlar ile, bireysel sistemlerde ise kombiler ile sıcak su sağlanır.
Endüstriyel Amaçlı Kullanım: Yüksek tüketime sahip olan yapılarda ve fabrikalarda doğalgaz ısıtma ve sıcak su için gerekli olacağı gibi üretim amaçlı da gerekli olabilir. Bazı ürünlerin ham maddesi doğalgazdır.
Elektrik Üretiminde Kullanım: Doğalgaz çevre dostu ve verimli bir gaz olduğundan dolayı doğalgaz ile elektrik üreten santraller de çoğalmıştır.
Saytek Mühendislik Adana Doğalgaz Hizmeti
Saytek Mühendislik olarak Adana’da doğalgaz hizmeti için faaliyet gösteriyoruz. Yurt içi ve yurt dışında pek çok farklı projeye imza atarak hizmet ağımızı genişlettik. Doğal gaz ile 2008 senesinde tanışan Adana’da Saytek Mühendislik olarak müşterilerimize doğalgaz hizmeti sunuyoruz.
Ürünler
Buderus GB022i 24 kW Premix Yoğuşmalı Kombi
Fiyat Sorunuz...Read MoreMarka: Buderus
Buderus GB072 Premix Yoğuşmalı Kombi
Fiyat Sorunuz...Read MoreMarka: Buderus
Buderus GB122i 24 kW Premix Yoğuşmalı Kombi
Fiyat Sorunuz...Read MoreMarka: Buderus
Buderus Logamax Plus GB062 24 kW Premix Yoğuşmalı Kombi
Fiyat Sorunuz...Read MoreMarka: Buderus
Buderus Logamax Plus GB172i Premix Yoğuşmalı Kombi Siyah
Fiyat Sorunuz...Read MoreMarka: De Dietrich
De Dietrich Modulens G AGC 35/V 160 SL Boylerli Kombi
Fiyat Sorunuz...Read More